FOnline 2238 Forum
If you are new to this Forum, you might want to check out the Forum rules.
Home Help Login Register
Dev Blog Game Manual
Wikiboy 2000 How-To
Welcome, Guest. Please login or register.
September 09, 2010, 03:37:54 pm

Login with username, password and session length
FOnline 2238 Forum  |  Foreign wastes  |  Polskie pustkowia (Moderators: TommyTheGun, RJ, Misiolap)  |  Topic: Inicjatywa kreatywna « previous next »
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 20 Print
Author Topic: Inicjatywa kreatywna  (Read 8121 times)
wrednypiwosz
Speech: 50%

« Reply #30 on: January 15, 2010, 10:27:03 pm »

Do kazdego katalogu (w ktorym znajduje sie osobna praca) wystarczy Changelog.txt, TODO.txt, Comments.txt...

To miał być żart? Comments.txt Grin Jeśli nie, to chyba podziękuję.

Pisanie skryptow za bardzo wkracza w kompetencje tfurcow i rozmija sie z ta inicjatywa... Nijak jestesmy w stanie przetestowac ich na silniku fonline.

Niekoniecznie, można zawsze z Nimi porozmawiać, chyba że to paranoicy którzy wystawili ołtarzyk ku czci swojego kodu i boją się brudnych paluszków osób trzecich. I kim są "tfurcy"?
skejwen
Game Master
Speech: 75%

« Reply #31 on: January 15, 2010, 10:42:16 pm »

To miał być żart? Comments.txt Grin Jeśli nie, to chyba podziękuję.
Nie ma za co, tam sa drzwii --->

Niekoniecznie, można zawsze z Nimi porozmawiać, chyba że to paranoicy którzy wystawili ołtarzyk ku czci swojego kodu i boją się brudnych paluszków osób trzecich. I kim są "tfurcy"?
Tudziez osoby ktore nie chca po raz kolejny marnowac swojego czasu dla kogos kto pisanie skryptow po tygodniu sobie odpusci...

"Moo-OooooOO! MoMoo.. MmmmoOoo.. Moo!", translate from brahmin to English:

"Two things are infinite - brahmin shit and human stupidity! - Brahminstein"
baaelSiljan

« Reply #32 on: January 15, 2010, 11:03:15 pm »

A może poprostu, zamiast rozmawiać nad wyższością świąt bożego narodzenia nad świętami wielkiej nocy, zrobić i umieścić render/obrazek/screenshot w jakimś serwise np. imageshack czy imageno i wkleić w odpowiednim wątku (a może nawet utworzyć). Ja sądze że wcale nie trzeba zakładać serwisu dla tych prac, wiem że można nawet trac'a postawić i używać jakiegoś oprogramowania do wersjonowania treści... tylko gdzie jest sens?

15.01.10 zginął mój wspaniały przyjaciel i towarzysz, był wierny, mądry i pełen radości. Ja przeżyłem bo odskoczyłem. Skurw... nawet się nie zatrzymał tylko zwiał. Jeśli Tobie się zdarzy być kierowcą i potrącić kogoś, miej honor i odpowiedzialność, wypadki się zdarzają, często możesz jeszcze pomóc.
Parano
Speech: 10%

« Reply #33 on: January 16, 2010, 01:15:51 am »

Jak to u nas, już 3 strony dyskusji i żadnych efektów  Wink

Mnie się podoba pomysł by gracze wzięli na siebie część pracy. Zwłaszcza jeśli chodzi o takie pierdoły jak żmudne tworzenie grafik trójwymiarowych... A Twórcy niech się zajmą pilniejszymi sprawami... Bo naprawdę są obecnie rzeczy, które bardziej mi przeszkadzają niż wygląd avatarów.

Poza tym mam nadzieję, że trójwymiarowe modela postaci i broni nie będą wizualnie odstawały od uniwersum Fallouta i nie spowodują ani obciążenia silnika, ani zwiększania wymagań sprzętowych...

Jedną z zalet gry jest fakt, że można ją odpalić niemal na każdym sprzęcie, w pracy, czy na laptopie, bez napinania się. A już fakt możliwości gry w okienku to mistrzostwo świata.

Dlatego trzymam kciuki. Zwłaszcza, że są tutaj na forum osoby , które potrafią wyczarować graficzne cuda.

*peace people*
wrednypiwosz

« Reply #34 on: January 16, 2010, 11:22:28 am »

Nie ma za co, tam sa drzwii --->
Oj dzidziuś się obraził.

Tudziez osoby ktore nie chca po raz kolejny marnowac swojego czasu dla kogos kto pisanie skryptow po tygodniu sobie odpusci...

Na tym właśnie polega otwartość i praca (jakby nie patrzeć) w zespole. Ogólny dostęp do źródła gdzie kilka osób może pracować nad poszczególną częścią kodu.

skejwen poza tym może coś przegapiłem, ale nie zauważyłem nigdzie w tym temacie Twojej propozycji, odnośnie tego co mógłbyś zrobić.

ps. kiedyś tu na forum była osoba która zrobiła jakieś auto do FO, kto to był i czy wyszedł jakiś poradnik który obiecała?
baaelSiljan

« Reply #35 on: January 16, 2010, 12:45:54 pm »

To auto?:
http://fonline2238.net/forum/index.php?topic=612.0

O ile mi wiadomo będzie wprowadzone, więc spokojnie, z tego co się zorientowałem to mechanika aut będzie zmieniana.
No i żadnego poradnika nigdy nie obiecywałem ;>
« Last Edit: January 16, 2010, 12:48:38 pm by baaelSiljan » Logged

15.01.10 zginął mój wspaniały przyjaciel i towarzysz, był wierny, mądry i pełen radości. Ja przeżyłem bo odskoczyłem. Skurw... nawet się nie zatrzymał tylko zwiał. Jeśli Tobie się zdarzy być kierowcą i potrącić kogoś, miej honor i odpowiedzialność, wypadki się zdarzają, często możesz jeszcze pomóc.
wrednypiwosz

« Reply #36 on: January 16, 2010, 01:33:55 pm »

To auto?:
http://fonline2238.net/forum/index.php?topic=612.0

O ile mi wiadomo będzie wprowadzone, więc spokojnie, z tego co się zorientowałem to mechanika aut będzie zmieniana.
No i żadnego poradnika nigdy nie obiecywałem ;>

Tak. Dobra robota Wink Odebrałem to jako deklaracje powstania opisu.
baaelSiljan

« Reply #37 on: January 16, 2010, 01:47:02 pm »

To raczej chęć, w chomącie wolnego czasu, tak jak serwis handlowy:

Który nie wiem czy się doczeka kiedyś realizacji.

Narazie to bez snu szukam tych skurwieli co mi psa zabili i mało mnie nie zabili... a to trochę zajmie (biały samochód, rozwalony spojler - miliony możliwości), pojebane pomysły pt. wyścigi nocami po drogach.

skejwen
Game Master

« Reply #38 on: January 16, 2010, 04:53:38 pm »

skejwen poza tym może coś przegapiłem, ale nie zauważyłem nigdzie w tym temacie Twojej propozycji, odnośnie tego co mógłbyś zrobić.

Mapy i Grafike 2d za jakis czas 3d tez.

Co do dropboxa: zakladam ze nikt nie zadal sobie trudu zeby sprawdzic co to jest...
https://www.dropbox.com/features
« Last Edit: January 19, 2010, 04:28:07 pm by skejwen » Logged

scypior
Developer
There'd better be a killer reason...

« Reply #39 on: January 16, 2010, 05:59:56 pm »

Narazie to bez snu szukam tych skurwieli co mi psa zabili i mało mnie nie zabili... a to trochę zajmie (biały samochód, rozwalony spojler - miliony możliwości), pojebane pomysły pt. wyścigi nocami po drogach.

Szkoda słów, pewnie ich to(co zrobili) nawet nie ruszyło ani odrobinę...

Szczerze współczuję...

baaelSiljan

« Reply #40 on: January 17, 2010, 02:21:50 pm »

Dziękuje Scypior.

Ok widzę, że trochę słomiany zapał to rzucam wyzwanie!

Stworzyć dowolną z czterech postaci z fallouta 1/2 w lowpoly 3d, cel jest taki aby jak najbardziej przypominały postacie 2d - w odpowiedniej perspektywie, proporcjach i pozie. Zwróćcie uwagę, że postacie ludzi to w sumie różna tekstura, wyróżniamy dla potrzeb konkursu tylko dwa mężczyzna/kobieta.

Ktoś chętny do sprawdzenia się? A może znacie jakiś magików 3d, których by się udało namówić na pomoc?

http://fonline2238.net/forum/index.php?topic=988.msg7927
« Last Edit: January 17, 2010, 02:33:05 pm by baaelSiljan » Logged

TommyTheGun
Moderator

« Reply #41 on: January 17, 2010, 07:05:07 pm »

1a 6d s5eb5e 06ge d6dac,,,,

Jeszcze raz...

Ja od siebie mogę dodać, że właśnie wziąłem się za naukę obsługiwania Blendera. No cóż... Lepiej późno, niż jeszcze później, a może coś z tego będzie. Na razie potrafię stworzyć ludzika, który niestety mało przypomina tego z Fallouta, za to swoją idealnie krągłą głową mógłby wystraszyć nawet supermutanta.

Swoją drogą, jeżeli ktoś zna jakieś dobre tutoriale, może zaoferować jakieś cenne wskazówki itp, to będę wielce wdzięczny. Przekopałem się przez masę tutoriali i jak na razie żaden polski do mnie nie trafia, więc tłukę angielskie.

Zobaczymy... Może za jakiś czas obsługę tego programu opanuję do tego stopnia, by w jakikolwiek sposób się przydać. Smiley
baaelSiljan

« Reply #42 on: January 17, 2010, 07:11:07 pm »

"Blender jest intuicyjny jak kobieta" - Stefan Zielony aka Ghostrider.

Nie pamiętam już dobrze początków i pracy z Blenderem, pracodawca swego czasu obsypał mnie innym programem Smiley Jednak pamiętam, że siedziałem nad nim długo z wydrukowaną ściągą ze skrótami. Ogólnie to tutki są w miare uniwersalne, wiele narzędzi jest wspólnych dla różnych programów (wyjątek ZBrush).

inna bajka że jestem noobem w 3d Tongue

TommyTheGun
Moderator

« Reply #43 on: January 17, 2010, 07:47:15 pm »

No właśnie - więc po dwóch dniach tłuczenia tych tutków, jestem opór dumny ze swojego ludzika. Poza tym pracuje na laptopie. Wiec obslugiwanie wszystkich klawiszy razem z numpadem jest nieco problematyczne. Całe szczęście, że myszkę mi się udało ogarnąć.

Za to mam nadzieję, że teksturowanie okaże się dla mnie łatwe. Doświadczenie z grafiką w dwóch wymiarach już jakieś mam Smiley
skejwen
Game Master

« Reply #44 on: January 17, 2010, 07:54:22 pm »

Co prawda jest to do 3d studio maxa, ale calkiem zgrabny ten tutek:
http://www.escalight.com/tutorials/3dsmax-tutorials/kung-fu-panda-modeling-part-1.html

Wink

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 20 Print 
FOnline 2238 Forum  |  Foreign wastes  |  Polskie pustkowia (Moderators: TommyTheGun, RJ, Misiolap)  |  Topic: Inicjatywa kreatywna « previous next »
Jump to: